first_img Area:  160 m² Year Completion year of this architecture project Projects “COPY” CopyHouses•Klobenstein, Italy Save this picture!© Karina Castro+ 19Curated by Paula Pintos Share Photographs:  Karina CastroSave this picture!© Karina CastroRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. The functional requirements of the clients – a young family with 4 children – were the request for large bright spaces with the best possible view of the landscape and privacy from the eyes of passersby. In addition, the architectural form of the project was developed following the orientation, the morphology of the land and the urban aspects. To the north and south the lot is bordered by built properties, while to the north-west it is delimited by the road.Save this picture!© Karina CastroTo the north-east are the wooded hills, the steep meadows and the natural stone walls that form this gentle landscape with the panorama of the Dolomites in the background. The building consists of three floors. In the basement there are closets, cellars and garages. On the ground floor there is a small housing unit and the first floor is the largest space of the house. In the north-east facade there are large windows illuminate the rooms, offering a magnificent view of the mountains, while in the facades of the other part are more discreet to ensure privacy in the interior spaces.Save this picture!© Karina CastroSave this picture!PlansSave this picture!© Karina CastroStairs and terraces gradually develop around the building which allow the building to blend in with the morphology of the landscape. The external appearance is grainy and rough in the lower part, smooth and clear in the upper part. Part of the building is made from rock, while other part is in washed concrete, developing through white plaster, becoming increasingly lighter.Save this picture!© Karina CastroProject gallerySee allShow lessHouse – ConceptsArticlesNational War Memorial, New Delhi India / WeBe Design LabSelected Projects Share 2019 Year:  Italy Casa Luis / Messner Architects Architects: Messner Architects Area Area of this architecture project CopyAbout this officeMessner ArchitectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKlobensteinOn FacebookItalyPublished on April 04, 2020Cite: “Casa Luis / Messner Architects” 04 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ArchDaily Photographs Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935642/casa-luis-messner-architects Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935642/casa-luis-messner-architects Clipboard Casa Luis / Messner ArchitectsSave this projectSaveCasa Luis / Messner Architectslast_img read more