first_imgCopyHouses•Graugés, Spain Save this picture!© Adria GoulàProject gallerySee allShow lessBalancing Barn / MVRDVSelected ProjectsA Look at Hollywood’s Love Affair with John LautnerArticles Share Save this picture!© Adria GoulàInside, the concrete isexpressed on screens and on the ceiling, as opposed to vertical bands ofpristine plaster. The spaces are delimited with free bodies, almost asobstacles on the ascending path. Cheerful bodies clad in brightly coloredglazed ceramic dot the space and contain the service rooms. Houses Bitxo House / Lagula ArquitectesSave this projectSaveBitxo House / Lagula Arquitectes ArchDaily Spain ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/362673/bitxo-house-lagula-arquitectes Clipboard Area:  412 m²Text description provided by the architects. Walking through the fields of Graugés,a landscape of gentle hills in the valley between the Catalan CentralDepression and the Pre-Pyrenees, we find two lakes and discover a trace. Aravine crosses the territory diagonally, an artificial ravine that is crystallizedin concrete and brick. Xavi and Queralt undertake the design and the deeddefines the terrain. Save this picture!© Adria GoulàTo try to capture the eveninglight under a roof, diligently inclined to avoid offending the localauthorities eager for traditional color Moorish tiles, while kneeling withdignity toward the street, the least disturbing to the passerby, andaccumulating the volume to the garden. The house grows to the back, gracefullycovered along the discovered line. ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/362673/bitxo-house-lagula-arquitectes Clipboard Save this picture!ElevationTo build the house as ahierarchic process was also useful for our design, adding processes and elements.A powerful and decisive concrete structure was necessary to support the outerskin and win the war in the first battle. Add the rest and close the shelter:brick lattice, carpentry on one side and shutters on the other. CopyAbout this officeLagula ArquitectesOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBarcelonaSpainPublished on April 21, 2013Cite: “Bitxo House / Lagula Arquitectes” [Casa Bitxo / Lagula Arquitectes] 21 Apr 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Adria Goulà+ 15 Share Save this picture!© Adria GoulàLooking from top to bottom andfrom bottom to top, to be able to touch the concrete ceiling with hand andhead, the height expands and contracts to define the public spaces and toenclose the more private. The scale is adjusted to the various situations thatarise along the path. “COPY” Bitxo House / Lagula Arquitectes Projects Architects: Lagula Arquitectes Area Area of this architecture project “COPY” Save this picture!Site PlanRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsStudcoAccess Panels – AccessDorTo walk with them for years, followingthe design, a wall. The rooms, the auxiliary bodies, the pool, the garden, and theorchard, surround the wall and make up the house. The ground is shifted tomodel future familiar topographies of children pedaling down the interioraccess ramp. The first element of the spiral that makes up the house andaddresses the natural terrain is the ramp. The second elements are the kitchenand dining room at the landing of the ramp. The third are a turn, five stepsand the living room open to the dining room and the garden. The fourth element isthe main bedroom. The fifth elements are a turn, and five steps over the accessramp, a bedroom. The sixth are the final five steps and two other bedrooms overthe kitchen. last_img read more